A medina

EGYEDÜLÁLLÓ TURIZMUS HAMMAMET SZÍVÉBEN

A Yasmine Hammamet központjában, Tunisztól és Sousse-tól félórára található medina új, egyedülálló turisztikai komplexum. Hotel, bevásárlóközpont, kikapcsolódás, kulturális és szórakoztató terület: a medina olyan ambiciózus turisztikai fogalmat kezdeményez, amely felnőtteket és gyermekeket egyaránt vonz az addig hagyományosan tengerparti üdülőhelyként ismert területre.

 

Hagyományos medinaként tervezett, 10 hektáros középkori várossal és a Carthageland élményparkkal. Az arab-muzulmán építészeti stílusban felépített falut hagyományos pártázatos oromzat és díszítés veszi körül, amelynek célja a nomád arab emberek életének megelevenítése.

 

A medina központjában található az a lakókomplexum, amely az antik Dar modell alapján készült; azon látogatók számára, akik néhány napot szeretnének itt eltölteni, ez a komplexum időben megosztott üdülőhasználati jogként biztosított. A bódító illatokat árasztó souk piac a hagyományos tunéziai kereskedelmet mutatja be.

 

A látogatók a kézművességet műhely-oktatáson sajátíthatják el.

 

A medina város a városban, ahol 12 étterem kínál különféle választékot: olasz, francia, kóser zsidó, indokínai és természetesen tunéziai konyha várja a vendégeket. Hozzávetőlegesen tíz kávézó is található a medinában. Ezek között megtalálható a Sidi Bou Saïd Café des Nattes másolata, ahol a valódi kávézó berendezése az ókori Egyiptomot idézi, az internet-kávézó pedig az arab tudósok laboratóriumaira hasonlít.

 

Ezek a hagyományos, a Maghreb szokásokat és tradíciókat megújító helyiségek lehetőséget biztosítanak az időutazásra és a pihenésre: hammam, hajjem és a mór kávéház is mind meleg és barátságos légkört nyújt. A személyzet és a látogatók is korabeli viseletet hordhatnak (ezek a ruhák a medina bejáratánál kaphatók).

 

A Carthageland élménypark több mint négy és fél hektárnyi területet foglal el. Hasonlít egy nagy, amerikai élményparkhoz, amely szórakozást, vidámságot és tanulási lehetőséget nyújt. Az élménypark a tunéziai történelemből merít ötletet, pontosabban a karthágói időszakból, ahonnan a neve is származik.

 

A floridai Disneyland-ben található „Afrikai szafári” eredeti másolatával feleleveníti Hannibál, a karthágói generális útját, aki az afrikai partok legelső felfedezője volt. Az itt található úgynevezett „Dark Ride” a „Barbarossa testvérek” útját eleveníti fel a Karib-tenger kalózai adaptációjával, amely a kaliforniai Disneyland és a párizsi Euro Disney fő attrakciója számos egyéb, mesés látnivaló mellett, amely a felnőtteket és a gyermekeket is egyaránt vonzza.

 

Gyakorlatilag a városban 800 parkolóhelyes autóparkoló van, és a medinához a látogatók számára lovaskocsi és vasút biztosított.

 

 További információ a Yasmine Hammamet Medina honlapon www.medina.com.tn vagy a „Carthageland” élménypark honlapon található:  www.carthageland.com