Karthágó

A HÍRES ŐSI VÁROS

A főváros külső kerületeiben a türkizkék tenger partját változatos öblök csipkézik. Ezekben az öblökben olyan elegáns kisvárosok terülnek el, mint La Marsa, Szidi Bu Szaid és Karthágó. Ezek a kisvárosok mára fontos turisztikai célpontok lettek és a fővárosiak kedvelt hétvégi pihenőhelyei. A helyiek nagyon ügyelnek arra, hogy a modern életstílus mellett a hagyományokat is megőrizzék.

Karthágó, a lenyűgöző múlt

A várost i.e. 840-ben a föníciai hercegnő, Elyssa alapította. Karthágó kifinomult kultúrával és szerteágazó kereskedelmével vált a régió központjává. A pun háborúk során a két hatalmas ókori állam Róma és Karthágó számtalan harcot vívott a Földközi-tenger nyugati részének uralmáért. A római hódítás során hatalmas tűzvész pusztított Karthágóban. A háborúk után Karthágó újjáépült és ismét virágzó város lett. A messze földön híres római város épületei méretükben és pompájukban is egy metropoliszéhoz hasonlítottak. Antonius termálfürdője, valamint az egykori színház monumentális maradványai a mai napig megtekinthetőek. Sétáljunk el a lakóterületek felé, ahol a tűzvész maradványai még a mai napig is felfedezhetőek, valamint nézzük meg az egykori pun kikötő helyét. A villák maradványai, a fennmaradt szobrok és mozaikok jólétről és luxusról tanúskodnak. Érdemes megnézni a pun temetkezési helyet, melyet faragott kőtáblák jelölnek. A karthágói Nemzeti Múzeumban faragott kőtáblákat, szobrokat, mozaikokat és amulettek nézhetünk meg. A tekintélyes múlttal rendelkező város, ma egy modern kulturális színtér Tunéziában.

Kultúra és életstílus

Az ősi Karthágó helyén, amely egykor a világ leghatalmasabb városainak egyike volt, ma egy sokszínű kisváros fekszik. Gazdag és tekintélyes történelmével, no meg tengerparti elhelyezkedésével közkedvelt úti cél. A ragyogóan fehér, négyszögletes házakat ciprusok és rózsaszín virágokkal teli bokrok veszik körül. Nyaranta a jázminárusok kosarai árasztanak finom illatot minden utcasarkon.

A nyüzsgő mór kávézók napsütötte belső udvarokra nyílnak, a galériák és kézműves boltok egész nap várják az ide látogatókat. Számtalan kiváló étteremben kóstolhatunk friss tenger gyümölcseit és hagyományos tunéziai ételeket. A város egész évben színes programokkal várja az ide látogatókat. A fesztiválok közül a leghíresebb a karthágói nyári fesztivál, az októberi zenei fesztivál, a filmfesztivál és az arab-andalúziai zenei koncert.