Hammamet

hangulatos TENGERPARTI VÁROS

A város neve a “hammam” szóból ered, ami fürdőt jelent. A közkedvelt üdülőhely bővelkedik felső kategóriás szállodákban, bárokban és éttermekben. A fővárostól 70 km-re fekvő település a végtelen tengerpartjainak, kellemes strandjainak és zegzugos óvárosának köszönhetően igen népszerű úti cél. A tengerpartot szubtrópusi növényzet tarkítja, városszerte számtalan narancs-, citromligeteket és olajfát láthatunk. Érdemes besétálni a történelmi városrészbe, ahol belepillanthatunk a helyiek mindennapjaiba. Az itt található kaszbát egy 12. századi erőd helyére építették, napjainkban kilátóként működik.

Híres művészeket és számtalan arisztokratát bűvölt el ez a város az évtizedek során. Georges Sebastian román milliomos annyira beleszeretett Hammametbe, hogy egy pazar villát építtetett itt magának. Jean és Violet Henson, egy angol-amerikai házaspár is itt telepedett le az 1920-as években: csodálatos kertekkel övezett birtokuk, a híres Dar Henson ma is féltve őrzött műemlék. A példájukat nemzetközi hírességek is követték, úgy mint André Gide, Roger Martin du Gard, Georges Bernanos, Paul Klee, Frank Lloyd Wright. Rommel tábornoknak is itt volt a főhadiszállását a második világháborúban a Villa Sebastianban. 1959 óta a Sebastian által épített villában Nemzetközi kultúrközpont üzemel, ahol minden nyáron megtartják a Nemzetközi Hammameti Fesztivált.

Yasmine Hammamet

A Hammamet-öböltől délre található tengerparti nyaralóhely Pupput nevű ókori város helyére épült. Itt a tengerpartról kertek nyílnak, a kikötőben vitorlások ringatóznak, a teraszos kávézókba és éttermekbe nyüzsgő élet van. A kikötő mellett találjuk a városközpontot, melyet itt is fal vesz körül. A város épületein római és arab stílus nyomai láthatók. A piacokon megnézhetjük, hogyan dolgoznak a kézművesek, a thalassoterápiás központokban pedig kipihenhetjük a városnézés fáradalmait. A zenekedvelőknek a júniusi Medi Zenei Fesztivált ajánljuk, míg az amatőr golfozók a Yasmine Golfpályán sportolhatnak egész évben.