Vámszabályok

Tunéziában

A legutolsó szabályozás alapján az országba vámmentesen bevihető termékek listájáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján tájékozódhat.

Készpénz

Tunézia pénze a tunéziai dinár (TND), váltópénze a millim (1 dinár 1000 millim). Jogszabály tiltja a tunéziai dinár kivitelét Tunéziából. Ezért a költőpénzt dollárban vagy euróban érdemes bevinni az országba, majd azt a repülőtéren vagy a hotelben átváltani dinárra. Ha az átváltásra szánt valuta meghaladja az 1000 dinárt fejenként, akkor a belépésnél egy űrlapot kell kitölteni. A váltásról szóló bizonylatot ajánlott a kiutazás napjáig megőrizni! Hazautazás előtt a megmaradt költőpénz a repülőtereken visszaváltható (csak a bankjegyek, a pénzváltási bizonylat felmutatásával és a beváltott összeg 30%-ig). Ha a visszaváltandó összeg meghaladja az 1000 dinárt, a pénzváltáshoz vámnyilatkozatot kell bemutatni.

Tunéziába bármilyen valutát be lehet vinni. Abban az esetben, ha a valuta összege meghaladja az 1000 dinár értéket, a tunéziai vámhivatalt értesíteni kell a beutazáskor.