Közlekedés

TUNÉZIÁBAN
A fővárosban

A főváros repülőtere: Tunisz-Karthágó Nemzetközi Repülőtér (TUN). 

Tuniszban busszal, föld feletti metróval (le Metro) és regionális vasúthálózattal (le TGM) a legtöbb helyre el lehet jutni. A fővárosból számtalan belföldi repülőjárat indul Tabarkára, Monasztirba, Dzserbára, Tozeurbe, Szfaxra. 

Taxi

Rövidebb távolságok megtételéhez érdemes taxit rendelni. A városokon belül sárga színű taxik közlekednek. Méreten felüli csomag esetén pótdíjat kell fizetni. A repülőtér és a városközpont közötti útra fix tarifa érvényes, amiről az indulás előtt érdemes tájékozódni.

Vonatozás

Az SNCFT (Société Nationale des Chemins de Fer Tunisiens − Tunéziai Nemzeti Vasút) vállalat vonataival a fővárosból a legtöbb nagyvárosba eljutunk. Az ország vasúthálózata több mint 2000 km hosszú. Olcsó és gyors közlekedési mód. A 2 órás Tunisz-Sousse vonatozás alatt gyönyörködhetünk a tájban. A másodosztályon is biztosított a légkondicionálás. 

Kikötők

Tunézia legfontosabb hajókikötője Tuniszban található. Nagyobb kikötővárosok: Bizerte, Gabes, La Goulette, Sfax, Sousse.

Autóbérlés 

Tunézia kiváló közúthálózattal és fizetős autópályával rendelkezik. Az A1-es autópálya Tuniszt Hammamettel és Sousse-szal köti össze, egészen Szfax városáig halad. Magyar jogosítvánnyal és útlevéllel lehet autót bérelni korlátlan kilométer-használatra. Biztosítási fedezet ajánlott. Továbbá érdemes ellenőrizni a bérelt autó állapotát indulás előtt! Egy liter benzin ára 1,1 TND körül mozog. Az országban számos autókölcsönzőt találunk, beleértve a kisvárosokat is. Az alsó korhatár 21 év, azonban az európaitól eltérő vezetési stílus miatt csak tapasztalt vezetőknek ajánlott a autóbérlés Tunéziában. 

Sebességkorlátozások Tunéziában:

  • városon belüli 50 km/h
  • lakott területen kívül 90 km/h
  • autópályán 110 km/h