Thalasso terápia és jó közérzet

KÜLÖNLEGES KÖRNYEZETBEN HASZNÁLJA KI A TENGER KEDVEZŐ HATÁSAIT

Átlagosan negyven thalasso terápiai központjával a jódkezelések területén Tunézia Franciaország után a második legnagyobb célállomás. Legmodernebb létesítményeivel és szakképzett személyzetével a látogatók számára lehetővé teszi, hogy a tenger kedvező hatásait megfizethető árakon használhassák ki.

A tengervízzel történő kezelés ismert. 1904-ben René Quinton biológus tudományosan megállapította a tengervíz gyógyító hatását úgy, hogy összehasonlította a vérplazma és a tengervíz relatív összetételét. Felfedezését gastroenteritis kezelésére használta, amely abban az időben gyakori volt a gyermekek között. Tengervizű injekciókat adott be, és a kezelés több mint meggyőző eredményt produkált.

Ebben az időben az orvosi társadalom felfedezte, hogy a forró jódfürdő segíti a csonttörések gyógyulását és enyhíti az ízületi fájdalmakat. Először beteg vagy balesetet szenvedett embereket kezelt, olyanokat, akik csontbetegségben vagy agresszív reumatikus megbetegedésben szenvedtek, és a tengervízzel történő kezelés számos betegség megelőző kezeléseként gyorsan híressé vált. Különösen javasolt hátfájás, illetve vénás keringési problémák vagy izomfájdalmak esetében.

A tengervíz kedvező hatásának köszönhetően a szervezetet is újra kiegyensúlyozza. A kezelési központok ezt gyorsan felismerték, és sok közülük pihenőkúrát biztosít. Tunézia tökéletes időjárása a pihenést egész évben lehetővé teszi. Az ilyen előnyös környezetben végzett thalasso terápia segít a fáradtságtól megszabadulni, miközben kikapcsolódást nyújt néhány órával a landolás után.

Válassza ki az Önhöz közel eső thalasso terápiás központot!

Kisebb vagy nagyobb, naponta akár 300 látogatót is befogadó létesítmények, ahol előírt vagy alkalmi jellegű szépségápolás biztosított, viszonylag félreeső helyen vagy csak kőhajításnyira a látnivalóktól.

Kezelés

Egyéni és csoportos kezelések vannak : aqua-gym órákat vagy a tengervíz-sugár masszázst, amelyet az izomfájdalmak enyhítésére terveztek.

A kezelés típusa

A tunéziai partvidéken fekvő létesítmény típusától függetlenül a kezelés többé-kevésbé ugyanaz.