Tengerpart és fürdők

A NEPTUNE PARTVIDÉKE

A gyönyörű és változatos tunéziai partvidék tökéletes a pihenésre.

Tunézia hajóorr formája a Földközi-tengert Észak-Afrika legmagasabb pontján vágja ketté. A tengerparti üdülőhelyekkel teletűzdelt gyönyörű és változatos tunéziai partvidék tökéletes a pihenésre, baráti bulizásra vagy csak egy kis változatosság élvezetére.

Tunézia 1300 km hosszú partvidékéből 600 km a tengerpart, amely tengerparti nyaraláshoz kitűnő lehetőséget nyújt. Nem meglepő, hogy a tengerparti hotelek száma gyarapszik, a régebbi halászfalvak divatos nyaralóhelyekké alakulnak át, amelyek aztán hatalmas szabadidős komplexumokká válnak, ahol, amerre a szem ellát, homokot lehet látni. Dzserbától Tabarkáig a tengerpart a növekvő turizmus igénye szerint változott.

Több mint 7 millió turista látogat el évente Tunéziába, amely az ország népességének felét teszi ki. A rendkívül változatos szálláshelyek között megtalálhatók az alapigényeket kielégítő hotelektől kezdve az ötcsillagos luxus-szállások, valamint az időben megosztott használati jogú klubok és apartmanok. Ez lehetővé teszi mindenki számára, hogy szükségleteinek megfelelő helyszínt válasszon, legyen sportkedvelő, fitneszrajongó vagy csak olyan valaki, aki szeret a strandon lustálkodni.

A tengerparti üdülőhelyek történelmüktől és a fejlesztésektől függően sajátos arculattal rendelkeznek.

Dzserbában a hotelek igyekeznek a sziget falvainak az építészetét utánozni, ezért kedvelik az alacsony, kör alakú épületeket. Csak a híres Menzels bungalók száma kevés Dzserba épületei között. Ezek a négyzet alakú házak boltozatos vagy kupola alakú tetővel rendelkeznek, és a falak vakító fehérre vannak meszelve. Hagyományosan az egyetlen nyílás az ajtó volt, habár lehet találni rácsokkal védett ablakokat is.

Nyilvánvalóan a hotelek ezt az igencsak takarékos építészetet a nyaralók igényeihez igazították: zöldterületre néző hatalmas kiugró ablakfülkékkel, erkélyekkel és teraszokkal. Az első osztályú szállások a tenger mellett, gondosan ápolt strandokon találhatók.

Lásd a térképen

Tabarka

Tabarkában kevés a szálloda, és a hosszú tengerpartot még mindig érintetlen hangulat jellemzi, amely biztos, hogy a természetkedvelőket boldoggá teszi.

Lásd a térképen

Bizerte

Ha nincsenek is nagy homokos öblök, Bizertin lakói szeretnek idejönni, hogy megfürödjenek és a grillsütőről falatozzanak.

Lásd a térképen

Sidi Bou Saïd

A festői kivert ajtóiról Tunéziában és azon kívül is híres falunak csak egyetlen gondja van: az idegenforgalmi statisztikája. 

Lásd a térképen

Tunisz

Vissza Tunisz felé a védett partvonal menti szálláshelyek általában kisebbek, ugyanúgy, mint Gammarth-ban.

Lásd a térképen

Hammamet

Hammamet és Nabeul, amely egyik külvárosává vált, a tunéziai partvidék legtöbb hotelével várja a vendégeket.

Lásd a térképen

Sousse

Sousse, az ellentétek városa történelmi hagyományokkal rendelkező modern, nyüzsgő város.

Lásd a térképen

Monastir

Monasztir, ahol az enyhe időjárás, a tiszta ég és a tenger csillogása az itt lakók váratlan és kedves vendégszeretetével egyetemben kikapcsolódást és élményekben gazdag pihenést tesz lehetővé.

Lásd a térképen

Mahdia

A nagyon keskeny félsziget alapkőzetére épült Mahdia volt a 10. században az első Fatimid kalifátusi főváros.

Lásd a térképen

Dzserba

A sziget 125 km hosszú partvidéke miatt Dzserba az első számú pihenőhely a strandolni vágyó tunéziaiak számára.