Kézműves termékek és kultúra

Souk Chawachine

A teljesen fával fedett boltban a kirakat gyenge megvilágításában a chaouachi az utolsó simításokat végzi a chechia kalapon, amely hosszú utat tett meg, amíg elkészült.

Souk el Blat

A herbalista üzletek ritkábbak a souk piacon, amelyeket farmerek és edzőcipők váltottak fel.

Zászlók

A zászlókészítés újfajta aktivitás, amely a függetlenség után kezdődött (1956). 

Librairie Diwan

A Nagy Mecset környékén nem ritka látvány a könyv: egy souk piaci könyvesbolt lett itt létrehozva.

Souk el Birka

Ez a souk piac a tunéziai nők ékszer iránti szeretetét tükrözi. Sőt, rengeteg alkalom nyílik ilyen ajándék elfogadására.

Kovácsmesterség

A tunéziai kovácsmesterek Bab Dzsedidben találhatók.

Souk el Nahas

A rézművesek a vörösrézből készült edények nélkülözhetetlen készletét állítják elő, amely kötelező része egy fiatal lány kelengyéjének. 

Szabászat

A bransi vagy szabó/hímző ugyanabban a testtartásban, ugyanazokkal a mozdulatokkal készíti a férfiruházatot, mint elődei. 

Asztalos mesterség

Az asztalosok eredetileg nagy számban a Souk el Blat környékén települtek le, mielőtt szétszóródtak a Medinában. Az a műhely, amely nem sokáig marad fenn?

El Makhzen

A hely a makhzen, az eladó termékek egy hagyományos mesterség újraértelmezésének eredménye, amely frissességet hoz a kézművességi szakértelem átadási módjába.

Souk el Trouk

Ifriqia és az Oszmán Birodalom (1574) egyesülését követte a török emberek megjelenése, különböző szokásaikkal, nyelvükkel és ruházatukkal.

Kalligráfia

Az arab kézírásnak mint egy modern művészeti formának a megközelítésével a művészek új generációja biztosította a kalligrafikus írás túlélését.